Жената спира да бъде жена не тогава, когато силите ѝ Жената

...
Жената спира да бъде жена не тогава, когато силите ѝ Жената
Коментари Харесай

Когато жената спре да бъде жена

Жената стопира да бъде жена не тогава, когато силите ѝ 

Жената стопира да бъде жена, когато към този момент няма избор.

Един мой другояче превъзходен добър прочут, който обаче постоянно бе хващан от жена си да поглежда непознати дами, обичаше да повтаря: “Това, че съм на диета не значи, че не мога да погледна менюто ”. Запомних тази реплика…

Отлично увещание за това, че даже най-любящият и правилен мъж съвсем в никакъв случай не не помни за това, че има избор. И също така – правото да се възползва от този избор, когато не съумява да получи нужното в връзките си с колегата си… Когато връзките предизвикват болежка или когато самият сътрудник прави избор, който не е в негова изгода.

Жената неведнъж се отхвърля от избора, когато връзките даже не са почнали. Тя бърза да изкрещи “Аз съм твоя ” доста преди мъжът да успее да осъзнае желанието си, че желае тя да е негова, да зададе въпроса “Какво би трябвало да направя, с цел да бъдеш моя? ” и доста преди да съобщи “Ти си моя ”. Тя бърза да се затвори в клетка и освен това да загуби ключа.

По-нататък нещата опират до техниката. Седейки в клетката е по този начин елементарно да разрушиш връзката си с обективната действителност и да започнеш да живее в свят, в който има единствено един мъж. Дори той да е надалеч от идеала. Дори да са се срещали единствено един път.

Като изключва от живота си другите мъже на равнище внимание, фикция, откровено човешко любознание към другия, почтен флирт или другарство, дамата не просто се лишава от прелест. Свободната жена, само че умееща да пази верността си е привличаща, а робиня, принизила се до равнище движимост – не.

Жената се отхвърля и от огромна част от своя вътрешен живот и вътрешни запаси, като пренебрегва стотици действителни благоприятни условия и отворени порти, с цел да хвърли всичките си сили за решение на безкрайния ребус “Как да направя по този начин, че Той… ”

Често по този начин минават години. Нерядко и цялостен живот. Цял живот, изхарчен в безплодни премеждия, болежка и отвод от себе си. А доста постоянно всичко, което би трябвало да извършите е да отворите вратата, да излезете на улицата, да седнете на маса в кафенето и… да погледнете най-сетне менюто!

Инфо: https://www.webmiastoto.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР